Gå til sidens hovedinnhold

Amper stemning på byen: Mann slo til dørvakt

Flere kranglete personer ble bortvist fra Jessheim og Lillestrøm i løpet av natta.

(Romerikes Blad)

– Det er greit å få luket ut de mest aktive. Sjansen er da større for at vi ikke må tilbake for å håndtere de samme personene.

Det sier oppdragsleder Pål Bastian Bjerkeskaug i Øst politidistrikt etter en travel nattevakt for ordensmakten. Fra midnatt fram til utestedene stengte, måtte politiet håndtere kranglete og fulle personer.

– Antall oppdrag var på det jevne. Det var travelt, men uten de helt store hendelsene. Ved mange av tilfellene hadde vi allerede patruljer på stedet før det kom inn meldinger til operasjonssentralen.

Slo til vakt

Allerede klokka 00.07 ble en utenlandsk statsborger bortvist fra Jessheim. Mannen i 20-åra var kranglete og beruset.

Få minutter senere måtte politiet håndtere en mann i 30-åra fra Oslo.

– Mannen var kranglete. Han ble bortvist fra Jessheim sentrum resten av natta, sier Bjerkeskaug.

Klokka 01.20 ble politiet kontaktet av ansatte på utesteder Gevir.

– Meldingen gikk ut på at de hadde en truende gjest. Vedkommende, en mann i 20-åra fra Nedre Romerike, skal ha slått til en av vaktene. Patruljen gjennomførte et avhør av gjesten. Han ble bortvist og det opprettes sak, sier oppdragslederen.

Kjørte uten mål og mening

Like etter kom det meldinger om amper stemning på utestedet Barcode i Lillestrøm.

– Ifølge melder var det slåsskamp, men det var rolig på stedet da patruljen ankom. Vi kom i kontakt med to personer, som begge ble bortvist fra sentrum. Det var en mann i 50-åra og en mann i 30-åra, forteller Bjerkeskaug.

En full og kranglete mann ble også bortvist fra Hydranten etter at han skal ha forsøkt å stjele med seg tre vinglass. Noe senere ble ytterligere to menn i 20-åra bortvist fra samme utested etter en tildragelse.

En bilist fikk i løpet av natta beskjed av politiet på Jessheim om å finne et annet sted å kjøre.

– Patruljen stoppet en bil som kjørte rundt i sentrum uten mål og mening. Vedkommende ble bortvist fram til klokka 04.00. Føreren var en mann i slutten av tenårene fra Øvre Romerike, sier oppdragslederen.