(Romerikes Blad)

(Nettavisen): Det kom sterke reaksjoner i februar da det ble kjent at NRK-programmet «Kåss til kvelds» skulle tas av skjermen. Få dager etter uttalte NRK til Nettavisen at Else Kåss Furuseth (42) blir å se i et nytt program på kanalen allerede etter påske.

Samtidig som programmet «Helsekost Furuseth» gikk på TV, ble det kjent at programlederen returnerer til TVNorge med eget talkshow etter å ha vært hos NRK i tre år.

– Vi har store planer for Else på TVNorge og er utrolig glade for at hun kommer tilbake til oss, sa sjefredaktør i TVNorge, Magnus Vatn, den gang.

Tirsdag presenterte NRK sine kommende programmer som blir å se på skjermen til høsten, og der ble Furuseth nok en gang presentert videre i to nye NRK-programmer.

Det vil si at den tidligere NRK-programlederen må jobbe hele sommeren før hun kan gå til TV-konkurrenten.

– Melker hver krone

Som nevnt er den tidligere NRK-profilen aktuell med både «Reiseradioen» i sommer, samt «Portrettmesterskapet» sammen med Mikkel Niva (35) som har premiere til høsten.

Da Nettavisen traff Kåss Furuseth i forbindelse med høstlanseringen til NRK, kunne hun fortelle at hennes aktualitet ikke dreier seg om at det er vanskelig å gi slipp på statskanalen etter at hun sa opp stillingen sin.

– Jeg er fortsatt på kontrakt i NRK og den varer ut juli, så her skal det jobbes, ja, svarte Kåss Furuseth med stor engasjement til Nettavisen.

Deretter skøyt Niva inn at NRK nå har bestemt seg for å få maks utbytte av den tidligere «Kåss til kvelds»-programlederen etter at hun bestemte seg for å gå til konkurrenten.

– NRK skal ha valuta for pengene og melke hver krone de kan få for Else før hun går, sa den nye TV-makkeren hennes med et glimt i øyet.

Må jobbe hele sommeren

Ettersom Kåss Furuseth avtale med statskanalen ikke løper ut før slutten av juli, betyr det at det blir lite ferie for komikeren i sommer.

Til Nettavisen kan nemlig 42-åringen fortelle at hun har lite ferieplaner for sommeren, da hun skal jobbe mesteparten av den neste måneden.

Med det begrunner hun følgende:

– På alle områder i livet fokuserer jeg på å være en ja-person. Det er både min største styrke og største svakhet, sa hun og la til at det derfor blir hun og alle sommervikarene som skal holde Radioresepsjonen på Marienlyst i gang gjennom sommeren.