(Romerikes Blad)

Frode Johansen fra Jessheim er kanskje mest kjent som visesanger. i dag - 5. mars — slipper han det han selv karakteriserer som «et annerledes-album».

- Dette albumet er på mange på måter et oppfølgeralbum til ‘Malmöeffekten’ som kom i 2016. Denne skiva er også produsert av Thomas Larsen og spilt inn i Malmö. Det er amerikanaversjonen av meg selv, dette her, sier Frode.

- Albumet ble faktisk spilt inn i januar 2019. Men har ligget i skuffen siden. Jeg var ikke helt klar for det, på en måte. Jeg har gjort det så bra på viseturneene mine de siste åra så det føltes som et litt farlig album å gi ut. Selv om dette kanskje er noe jeg bare føler på selv. Det er ikke sikkert publikum merker så mye til sånt. Det er jo mine låter og meg som synger dem.

I følge Frode er det Covid-19 situasjonen som har gjort det mer naturlig for han å gi ut dette albumet nå:

-Nå turnerer jeg ikke uansett. Så det er kanskje en fin mulighet til å ta noen sjanser og gå litt utenfor komfortsonen. Det er jo ikke bare produksjonen som er røffere når den alternative country-fyren i meg våkner. Tekstene er også mer personlige og innoverskuende. Det er klart det føles farlig det også.

Dyktige musikere

- Det er flinke folk på denne plata. Thomas Larsen produserer, spiller el-gitarer, steel gitar og bass. Lars Christian Narum (hellbillies) spiller orgel og piano, Tim Wallander spiller trommer og Frode selv trakterer gitarer, munnspill og vokal.

Albumet har vært ute en stund på fysisk format, men slippes digitalt i dag