Gå til sidens hovedinnhold

Mange klager på bråk fra russen, men politiet slet med å finne bussene

Politiet fikk meldinger om høy musikk og russebråk fra store deler av Romerike natt til søndag.

(Romerikes Blad)

– Vi har fått iallfall et titall meldinger, og har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alt. Og i flere av de hendelsene vi reiste ut på, hadde russebussene forflyttet seg da vi kom fram, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Dette gjaldt blant annet flere klager på høy musikk og støy fra russebusser på Eidsvoll verk stasjon ved 02-tida og fra Eidsvoll stasjon rett etter klokka 02.15.

Klokka 02.40 fikk politiet melding om høy musikk fra en russebuss ved Plantasjen på Jessheim, og denne gangen var bussen på stedet da politipatruljen kom dit.

– Bussen ble bortvist fra sentrum fram til klokka 08.00 lørdag, og pålegget ble gitt til bussansvarlig, opplyser operasjonsleder.

En halvtime seinere, klokka 03.10, fikk politiet flere meldinger om ansamlinger av russ med høy musikk og mye bråk i Depotgata i Lillestrøm.

– Det var relativt få ungdommer der da patruljen kom, men vi oppholdt oss en stund i området for å forebygge ytterligere bråk og forsikre oss om at det ble rolig, sier Gisle Sveen.

Det ble ingen reaksjoner av noe slag fra politiets side i denne forbindelse.

Først ved 03.45-tida ble det slutt på meldingene om høy musikk fra russen, konstaterer politiets operasjonsleder.

Kommentarer til denne saken