(Romerikes Blad)

Hødd gjorde jobben mot Asker lørdag (1-0), og derfor hadde Ull/Kisa presset på seg i bortemøtet mot Tromsdalen. Det så lenge lovende ut.

For i en jevnspilt førsteomgang var det Ull/Kisa som fikk en meget god start da Sondre Sørløkk ga gjestene ledelsen før et kvarter var spilt.

– Jeg syns vi åpnet greit og lyktes med de vi ønsket på forhånd. Helt frem til vi scoret følte jeg vi var inne på et godt sport, men etter målet var vi for dårlige med og uten ball, og vi lot Tromsdalen ta helt over, oppsummerer Sørløkk.

– Kjempefeil av dommeren

Mot slutten av førsteomgangen satte Tromsdalens innbytter Adrian Pedersen inn utlikningen for vertene, og rett etter pause tok Tromsdalen ledelsen da Alexander Mikkelsen satte ballen forbi Stefan Hagerup. Assistentdommeren vinket for offside, men etter at dommer Sander Magdalon Johannessen hadde vært ute hos sin assistent ble målet godkjent.

Den avgjørelsen var Kisa-trener Steffen Landro mindre imponert over.

– Det var en soleklar offside og en spiller som lå foran Stefan (Hagerup) og han måtte hoppe over spilleren. Assistentdommer vinket for offside, men hoveddommer mente at spilleren ikke var i veien - og det var en kjempefeil, sier Landro.

Det var også en situasjon tidligere i kampen hvor Landro mener hjemmelaget skulle hatt en mann utvist.

– Vi kom på en kontring og Ole Sebastian Sundgot ble holdt så det sang etter av bakerste mann. Så der skulle de hatt rødt kort.

– Opplever du at dommerne ødela kampen for dere, eller var ikke dere gode nok heller?

– Vi var ikke gode nok til å tåle at dommerne hadde en dårlig dag på jobb i alle fall, oppsummerer Landro.

– Svært skuffende

Serielederen fra Jessheim klarte ikke å skape enormt med sjanser i jakten på en utliknig, og isteden var det Tromsdalen som økte ledelsen ved Isak Vådebu med en scoring et snaut kvarter før full tid. 3-1 ble også sluttresultatet.

– Etter at de fikk 2-1 så maktet vi dessverre ikke å komme tilbake, noe som selvfølgelig er svært skuffende, sier Sørløkk.

Trener Landro hadde også håpet på et bedre resultat søndag.

– Alle vet at for å få med seg noe fra Tromsø så må man være gode, og det var ikke vi i dag. Og selv om vi ikke hadde marginene på vår side heller, så ble det til slutt et fortjent tap, sier han og fortsetter:

– Når de fikk et mål de ikke skulle hatt, og skulle hatt en mann utvist, så blir det vanskelig når vi ikke kom oss på topp heller.

Likevel graver de seg ikke ned i Kisa-leiren.

– Nå har vi ikke tapt på 17 kamper er det vel, så vi skal tåle å tape fotballkamper vi også. Nå er det bare å komme seg opp på hesten igjen og slå tilbake mot Vålerenga 2 på mandag.

– Må nullstille

Etter at Hødd vant sin kamp denne helgen, mens Ull/Kisa tapte er det kun ett poeng som skiller de to topplagene.

Kaptein Sørløkk er klar på at Kisa må finne tilbake til seg selv.

– Vi ligger fortsatt foran Hødd, men det ser ikke ut til at de har tenkt til å tape mange poeng i innspurten, så vi må nullstille og finne tilbake til der vi har vært de siste ukene.

Landro gleder seg til kampene som kommer denne høsten.

– Det har vært tett og jevnt hele veien og det kommer det nok til å være hele veien inn også. Så er det klart at det blir en utrolig viktig kamp for oss når Hødd kommer til Jessheim (2. oktober). Begge lag kommer nok til å tape poeng i innspurten, så handler det om å tape færrest mulig poeng.

– Det blir spennende det her?

– Veldig spennende, avslutter Landro.

Kampfakta

2. DIVISJON AVDELING 2 FOTBALL MENN

Tromsdalen-Ull/Kisa 3-1 (1-1)

TUIL Arena. Mål: 0-1 Sondre Sørløkk, 1-1 Adrian Pedersen (42), 2-1 Alexander Mikkelsen (50), 3-1 Isak Vådebu (77). Gult kort: Patrick Braathen, Tromsdalen. Mathias Fjeld Gulliksen, William Lunde, Ull/Kisa. Dommer: Sander Magdalon Johannessen, Randesund IL.

Ull/Kisa (4-4-2): Stefan Hagerup – William Lunde (Aleksander Opsahl i 4 min. + tillegg), Jonas Pereira, Steffen Jenssen, Stian Ringstad – Sondre Sørløkk, Mathias Blårud, Mathias Fjeld Gulliksen (Martin Bergum i 4 min. + tillegg), Juba Moula (Andreas Nyhagen i 45 min. + tillegg) – Ole Kristian Langås (Sean Nilsen-Modebe i 4 min. + tillegg), Ole Sebastian Sundgot (Mathias Sundberg i 14 min. + tillegg).