Fire fartssyndere tatt på 40 minutter: – Det er mange med tanke på at det er så få på veien

SATTE OPP LASEREN: Fredag formiddag gjennomførte utrykningspolitiet (UP) flere fartskontroller på Øvre Romerike.

SATTE OPP LASEREN: Fredag formiddag gjennomførte utrykningspolitiet (UP) flere fartskontroller på Øvre Romerike. Foto:

Fredag ettermiddag gjennomførte UP flere kontroller. For enkelte sjåfører ble det en dyr affære.

DEL

Totalt ni personer ble bøtelagt under de fire kontrollene som ble gjennomført på forskjellige steder i Ullensaker: Seks for å ha kjørt for fort og tre for bruk av mobil.

Etter de første 40 minuttene av den ene fartskontrollen som ble avholdt i Gardermovegen mellom Jessheim og Nannestad, hadde allerede fire personer fått gebyr for fart. To personer til ble tatt etter dette, hvor den ene ble målt til 82 kilometer i timen i 60-sona.

Dette resulterte i en bot på 8.500 kroner, samt tre prikker i førerkortet for den aktuelle sjåføren.

(Saken fortsetter under bildet)

SEKS TATT PÅ ÉN TIME: UP ble stående med laseren i Gardermovegen fra rundt klokka 13.30 til 14.30. På den tiden var det seks bilister som ble tatt for å kjøre for fort.

SEKS TATT PÅ ÉN TIME: UP ble stående med laseren i Gardermovegen fra rundt klokka 13.30 til 14.30. På den tiden var det seks bilister som ble tatt for å kjøre for fort. Foto:

– Respekterer ikke fartsgrensa

– Folk respekterer tydeligvis ikke fartsgrensa på stedet, enda det er to boliger her hvor folk må krysse veien for å gå til bussen, sier politibetjent Svein Arne Syrstad til Romerikes Blad etter kontrollen er ferdig.

Han forklarer videre at strekningen er én av veiene UP holder ekstra godt øye med, og at de prioriterer å gjennomføre kontroller der så ofte de har mulighet.

– Vi vet at det går ganske fort her til vanlig, men seks forelegg på én time er mange med tanke på at det er så få biler ute på veien nå siden det er vinterferie, påpeker Syrstad.

(Saken fortsetter under bildet)

Politibetjent Svein Arne Syrstad i utrykningspolitiet (UP).

Politibetjent Svein Arne Syrstad i utrykningspolitiet (UP). Foto:

– Vært noen stygge ulykker

I tillegg til fartskontrollen i Gardermovegen, satte politiet også opp laseren ved Nordbytjernet fredag ettermiddag. Her ble det riktignok ingen reaksjoner.

I de to atferdskontrollene som ble gjennomført i sentrum, ble tre personer tatt for bruk av mobil.

– Det har vært noen stygge ulykker den siste tiden ved overgangsfelt når det er lav sol. Da er det i hvert fall lurt å holde seg unna telefonen, påpeker Syrstad.

Politibetjenten forteller at de også får en del klager på fart i sentrum, og lover at de kommer til å holde trykket oppe på dette i tiden framover.

– Når jeg sto med kikkerten utenfor Pizzabakeren tidligere i dag, var det noen som kom bort og trodde jeg sto med laser. Det er tydelig at vi bør prioritere dette enda mer, ettersom det er så ønsket av innbyggerne, sier han.

Resultatene etter fredagens kontroller:

  • Fartskontroll i Gardermovegen mellom Jessheim og Nannestad: Her ble totalt seks personer tatt, hvor høyeste hastighet var 82 kilometer i timen i 60-sona. Samtlige sjåfører fikk forenklet forelegg.
  • Fartskontroll ved Nordbytjernet: Ingen reaksjoner.
  • Atferdskontroll utenfor Pizzabakeren i sentrum: To personer ble tatt for bruk av mobil.
  • Atferdskontroll ved Toyota i Henrik Bulls veg: Én person ble tatt for bruk av mobil.

Artikkeltags