Gå til sidens hovedinnhold

Politinatta på Romerike: Fyllekjøring, barslagsmål og hærverk på telekabel

Politiet var på vei for å ta blodprøve av alkoholpåvirket bilist da de kom over nok en fyllekjører.

(Romerikes Blad)

Ingen sanksjoner eller bøter som følge av brudd på smittevernreglene natt til søndag, men politiet hadde likevel en travel start på natta.

Rundt midnatt stanset en patrulje en bilist i Lørenskog som viste seg å være påvirket av alkohol. Mannen i 40-åra fra Lørenskog fikk førerkortet beslaglagt på stedet, og blir anmeldt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand. Politiet melder om høy promille.

Like etter midnatt fikk politiet melding om at en mann knuste noen ruter og laget bråk ved Hangover Bar på Bjørkelangen.

– Det skal også ha vært et slagsmål. Vi var der i løpet av noen minutter, men da hadde ting roet seg og gjerningspersonen var forsvunnet. Vi har imidlertid navnet på vedkommende, og det vil trolig komme en anmeldelse som føle av skadeverk på baren. Én person ble bortvist fra stedet, forteller oppdragsleder Jo Rennemo Gjellum i Øst politidistrikt.

00.20: Politipatruljen som er på vei inn til blodprøve med mannen som litt tidligere ble tatt for alkoholpåvirket kjøring i Lørenskog, kom over en annen fyllekjører, også dette i Lørenskog.

– Denne gangen var det en kvinne i 50-åra fra lokalmiljøet, og hun fikk også førerkortet beslaglagt på stedet, opplyser Gjellum.

00.30: Politiet fikk melding om at en pasient som var på vei inn til akuttmotaket på Ahus i Lørenskog var utagerende og lagde bråk.

– Vedkommende ble tatt inn fordi han var kraftig beruset, men gikk berserk på akuttmottaket. Konklusjonen ble at han ikke hadde behov for helsehjelp, så politiet overtok og mannen endte i stedet i arresten. Også der satte han seg litt til motverge, så det blir muligens en anmeldelse for det, forteller oppdragslederen.

Mannen i 20-åra er bosatt i Follo.

00.45: Politiet stanset en bil på Jessheim, der en av passasjerene – en tenåring fra Eidsvoll – ble mistenkt for å være påvirket av marihuana.

– Det ble også funnet litt narkotika på ham. Han erkjente bruk og besittelse, og blir anmeldt for det, opplyser Jo Rennemo Gjellum.

00.45: Politiet stanset en bil på Bjørkelangen med sotede frontruter og sidevinduer.

– Det er ikke lov, og den lokale mannen i 20-åra måtte fjerne filmen fra vinduene mens politiet så på, før han fikk en advarsel, forteller oppdragslederen.

01.00: Melding om feststøy på Jessheim. Få personer involvert, og deltakerne ble pålagt å dempe musikken.

02.30: Politiet får melding om skadeverk på en Telenor-kabel i Fetsund.

– Noen hadde brutt seg inn i et teknisk skap og kuttet en kabel. Vi var på stedet og tok bilder og sikret spor, også DNA, og det opprettes en sak. Tilsynelatende er det snakk om rent hærverk, sier oppdragslederen.

04.00: Ny melding om støy og høy musikk fra leilighet på Jessheim, også denne gang snakk om få personer, og deltakerne ble pålagt å dempe musikken.

05.50: Politiet rykker ut etter melding om brann på en terrasse i en enebolig på Jessheim.

– Huseier hadde slukket selv da vi kom til stedet. Det kan se ut som en utelykt med levende lys hadde sprukket og antent veggen på terrassen, huseieren hadde trolig glemt å slukke, sier politiets oppdragsleder.

Det opprettes en sak på forholdet.

Kommentarer til denne saken