Gå til sidens hovedinnhold

Slipper låt om ensomheten i koronaens tid

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt (Romerikes Blad)

«Jeg har alltid kjent på ensomhet. For meg henger ensomhetsbegrepet nøye sammen med utenforskap; jeg har aldri følt meg ensom når jeg er aleine», sier Frode Johansen fra Jessheim.

Frode Johansen har vært en av de mest hardtarbeidende visesangerne i Norge de siste årene. Har har gitt ut seks album og bare de siste to årene har han spilt utrolige 274 konserter. «Jeg ler når Hellbillies kaller seg norges mest turnerende band», sier han.

Frode spiller konserter med egne låter på små steder først og fremst. Kaféer, visekubber og små scener på kulturhus. Men også på foreninger, firmaeventer og sykehjem: «Jeg vet at det kanskje ikke er kred å spille for gamlinger, men for meg er det en ære. Det er mye rock´n´roll i øya på sånne steder», smiler han.

Som alle andre fikk han avlyst en helt turné da landet stengte ned:

«Jeg hadde akkurat hatt tre måneders spillefri da avlysningene begynte å renne inn», sier han.

Den nye låta «Ikke alle har det sånn» handler altså om ensomhet.

«Jeg tror mange som sliter med ensomhet til vanlig følte seg - kanskje for første gang i sitt liv - som en del av noe større når hele landet gikk i lock-down. Plutselig var liksom alle ensomme sammen med dem. Jeg kjente på det selv. Da blir det enda tyngre når parkene fylles opp igjen etterpå, og det felleskapet forsvinner litt. Da kan ensomheten bli tyngre enn den i utgangspunktet var», sier Johansen ettertenksomt.

«Du vet ensomhet er en litt vanskelig størrelse. Jeg har kjent på utenforskapet i hele mitt liv. Jeg føler meg sjelden ensom når jeg er alene. Man kan si at hvis du føler deg ensom når du er alene så er du i feil selskap. Det handler mest om hva du sier til deg selv i slike situasjoner. Men å stå på utsiden å se på alle som er sammen uten å føle at du selv har en naturlig plass, er mye vondere. Jeg tror mange artister og i underholdningsbransjen kjenner ekstra på dette. Men blir fort oppfattet som heldig fra utsiden, og det er man jo når man kan leve av sånt, men heldig betyr ikke det samme som lykkelig. Derfor blir det mye overfladisk kontakt i denne bransjen», mener visesangeren.

«´Ikke Alle Har Det Sånn´ er en påminnelse til oss alle om å ta den ekstra telefonen. Sende en melding eller en snap til de vi kjenner som er alene. Uansett hvor lykkelige og veltilpasset vi måtte tror at de er», avslutter Johansen.

Kommentarer til denne saken