(Romerikes Blad)

Mannen i 30-årene fra Innlandet kom seg uhindret gjennom sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn, men da passet skulle vises fram ble det bråk – og politiet ble tilkalt.

– Han hadde ikke billett og begynte å krangle med de ansatte i passkontrollen. Det viste seg etter hvert at han hadde sneket seg gjennom sikkerhetskontrollen, opplyser operasjonsleder Jan-André Delbeck i Øst politidistrikt.

Ifølge operasjonslederen har politiet forsøkt å nøste opp i hva som nøyaktig har skjedd, men ikke klart å komme helt til bunns i saken.

– Det skal vel ikke være mulig å snike seg inn der?

– Hvordan han har gjort dette er jeg faktisk ikke helt sikker på, men det er på det rene at han har sneket seg forbi på et vis.

Romerikes Blad har vært i kontakt med Avarn Security som har ansvaret for sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn, men de henviser til Avinor å kommentere saken.

– Jeg kan bekrefte at en person ble stanset i passkontrollen ved avreise utland da han ikke kunne framvise reisedokumentasjon, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Avinor, Cathrine Framholt til RB.

Hun forklarer at det ikke er snakk om et sikkerhetsbrudd.

– Han er blitt kontrollert i sikkerhetskontrollen og hadde han valgt å gå videre til en gate på innland i stedet for passkontrollen ville han ha blitt stanset der. Han ville aldri ha klart å komme seg på et fly, påpeker hun.

Operasjonsleder Delbeck opplyser at mannen ble bortvist fra Gardermoen i 24 timer som følge av hendelsen.