Gå til sidens hovedinnhold

Travel politinatt: – Vi hadde håpet regnværet ville dempe det litt, men det var jevnt med oppdrag

Også natt til søndag ble en svært travel vakt for politiet på Romerike.

(Romerikes Blad)

– Det har vært mye utelivsproblematikk, og en god del bortvisninger. Vi hadde håpet at regnværet ville dempe det litt, men det var jevnt med oppdrag hele kvelden, sier operasjonsleder Pål Bastian Bjerkeskaug i Øst politidistrikt til Romerikes Blad søndag morgen.

Rundt klokka halv tolv natt til søndag ble politiet blant annet tilkalt til et utested på Jessheim, etter at en beruset kvinne i 40-årene hadde oppført seg kverulerende og truende overfor en av vekterne på stedet.

– Det var ikke noe dramatisk, så hun ble bare bortvist fra stedet, opplyser Bjerkeskaug.

– Skal ha truet med kniv

Kort tid etter kom det melding om amper stemning mellom seks personer i 20-årene utenfor en kiosk i Lillestrøm sentrum.

– De kom med totalt forskjellige forklaringer da vi kom til stedet, så der ble vi ikke noe klokere. Ettersom de da hadde roet seg, ble samtlige dimittert, forklarer operasjonslederen.

Deretter ble politiet tilkalt til en privatadresse på Hurdal i forbindelse med en pågående slåsskamp. Dette var rundt klokka halv ett.

– Vi fikk en oppdatering på vei til stedet om at noen skulle ha tatt opp en kniv og truet noen med den, men det er usikkert hvorvidt dette faktisk har funnet sted. Da vi kom fram var det litt kaotisk der, men vi fikk raskt kontroll. Ut ifra noen skrubbsår på enkelte av partene å bedømme hadde det tydeligvis vært en slåsskamp, forklarer Bjerkeskaug.

– Det ble ikke gjort noe videre fra politiets side annet enn å notere ned en del navn i tilfelle hendelsen anmeldes i ettertid, legger han til.

– Hadde kul og blod i panna

En time senere kom politiet i kontakt med en annen person som hevdet seg banket opp, på bensinstasjonen Esso i Maura.

– Han sa han hadde vondt i hodet, og hadde noe blod og en kul i panna. Det var ingen gjerningspersoner på stedet, så vi tok et kort avhør av fornærmede, før han ble tatt med av ambulanse for en videre sjekk. Vi oppretter sak i ettertid, presiserer operasjonslederen.

To ganger i løpet av kvelden og natta måtte politiet også rykke ut som følge av oppførselen til én og samme mann.

Først ble det meldt at han drev og truet folk med en motorsag i forbindelse med en trafikksituasjon, før han noen timer senere forsøkte å kjøre på en bil med vilje.

– Han sitter nå i arresten, og vil bli avhørt i løpet av søndagen, opplyser Bjerkeskaug.

Kommentarer til denne saken