(Romerikes Blad)

Klokka 23.55 utagerte en person på et utested på Jessheim. Mannen i 50-årene fra Øvre Romerike slo blant annet etter vekter. Han ble bortvist fra sentrum.

På samme utested kun en halvtime senere, sloss to menn fra området i henholdsvis 30- og 50-årene. Begge ble bortvist fra sentrum fram til klokka 08.00.

– Det er ikke uvanlig at folk som skaper uro blir bortvist. Det er den mildeste form for reaksjon, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Finn Håvard Aas.

Senere på natta var det på nytt slåssing i Jessheim sentrum. Tre menn fra området i alderen 20 til 50 år var involvert, og de ble bortvist i 24 timer. En av mennene klarte ikke å overholde bortvisningen, noe som førte til at politiet anmeldte han, opplyser Aas om.

– Vi vet ikke om disse hendelsene fra Jessheim sentrum henger sammen, det trenger de ikke å gjøre. Det kan være helt tilfeldig, sier operasjonslederen.

I Lillestrøm sentrum var det også slåssing, mellom to menn i 30-årene. Det skjedde i gågata rundt klokka 3. Politiet skal ha oppdaget situasjonen da de patruljerte. De fikk kontroll på situasjonen og en av mennene ble bortvist resten av natta.